Longproblematiek

Wanneer je last hebt van longproblematiek zoals bijvoorbeeld astma, COPD maar ook hartfalen, kun je bij ons terecht voor behandeling, begeleiding en advies. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd op het gebied van longaandoeningen. Wij helpen jou met ademhalingsoefeningen en het vinden van dagelijkse balans op het gebied van inspanning en ontspanning. Samen werken we aan jouw conditie zodat jouw longen zo optimaal mogelijk functioneren en jij (zo lang mogelijk zelf) je dagelijks gewenste activiteiten kan uitoefenen. Oefenen is mogelijk in onze oefenzaal maar ook buiten en bij jou thuis. 

Uniek is de mogelijkheid om bij ons te trainen met medicinaal zuurstof op voorschrift van jouw behandelend arts. Wij koppelen de voortgang van het trainingsproces terug naar de verwijzer. Het doel van de training is het ziekteverloop positief te beïnvloeden waardoor ziekenhuisopnames afnemen. Het beweegprogramma volg je individueel of indien gewenst met andere longpatiënten samen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en motivatie en steun.

Wij zijn aangesloten bij Lef010 – het Rotterdams longnetwerk - en Chronisch Zorgnet – de verbindende schakel tussen zorgverlener en zorgvrager voor chronische aandoeningen. Voor meer informatie over longproblematiek verwijzen we je graag naar de website van Het Longfonds


 

Schermafbeelding 2018-06-28 om 11.21.53
Schermafbeelding 2018-06-28 om 11.21.53
download
download
E-mailen
Bellen
Info